AB’den dev ulaşım altyapı projesi

MDN İstanbul

Avrupa Komisyonu’nun taşımacılık sektörüne yönelik 13.1 milyar Euroluk rekor yatırım planı, AB Üyesi Devletlerin Avrupa’yı Birleştirme Aracı (Connecting Europe Facility – CEF) gereğince finanse edilecek projelerin listesini onaylamasını takiben hayata geçirilmeyi bekliyor. 28 Üye Devletin temsilcilerinden oluşan CEF koordinasyon komitesi, Avrupa Komisyonu tarafından 29 Haziran tarihinde ortaya konulan öneri hakkında olumlu görüş bildirdi. Yeni altyapı hamlesiyle, CEF idaresinde seçilecek olan 276 taşımacılık projesine 13.1 milyar Euro’luk rekor bir yatırım yapılarak Avrupa’da istihdamın ve büyümenin artırılması sağlanacak.
Avrupa Birliği Ulaştırmadan sorumlu Bakanı Violeta Bulc: “CEF koordinasyon komitesindeki yapıcı tartışmaların sonrasında Üye Devletlerin AB tarafından taşımacılık alanında yapılmış en büyük yatırımı onaylamalarından memnuniyet duymaktayım. Seçtiğimiz 276 proje, Avrupa’da istihdamın yaratılmasına katkıda bulunacak, büyümeyi ve rekabetçiliği destekleyecektir. Birçoklarının taşımacılığın dijitalizasyonu ya da alternatif yakıtların alımı gibi yatay öncelikleri uyguladıklarını görmekten dolayı da ayrıca memnuniyet duymaktayım” şeklinde konuştu.
Projeler 2015 yılının son çeyreğinden itibaren fonlardan yararlanmaya başlayacak olup, İnovasyon ve Network Yürütme Ajansı (INEA) ve Avrupa Komisyonu projelerin uygulanma süreçlerini denetleyeceklerdir.

Bunu Paylaşın