Keppel Tersanesi’ne 684 milyon dolarlık dönüşüm projesi

MDN İstanbul

İngiltere merkezli Golar LNG’nin bağlı şirketi olan Golar Gandria ile Keppel arasındaki LNG gemilerini yüzebilir sıvılaştılmış doğal gaz tesisine dönüşülmesini kapsayan anlaşma, 21 Eylül 2015 tarihinde başlayacak.

Keppel ile Gandria arasında 2014 yılının aralık ayında Moss tipi GIMI isimli LNG gemisinin dönüşümü işlemi başarıyla harekete geçirilmişti. Gandria bu başarılı dönüşüm işleminin ardından şimdi de HILLI isimli LNG gemisinin yüzebilir LNG tesisine dönüşümü(GoFLNG) için önceki anlaşmada bulunan opsiyon maddesini kullanmaya karar verdi.

Keppel O&M Deniz ve Teknoloji Genel Müdürü Michael Chia “Üçüncü GoFLNG dönüşüm anlaşmasını imzaladığımız için çok mutluyuz ve Golar’a anlaşmadaki opsiyon maddesini kullanarak bize gösterdikleri güvenden ötürü teşekkür ediyoruz. Golar ve iş ortağımız Black& Veatch ile birlikte bu anlaşmayı öngörülen zaman ve bütçe içerisinde yerine getireceğimize inanıyorum” dedi. “GoFLNG tesisleri zaman ve gider açısından büyük faydalar getirdiği gibi offshore gazının pazara doğrudan ve hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlıyor. HILLI projesi bir yıla yakın süredir devam ederken bu yeni projenin de eklenmesi teknik kabiliyetimizin geldiği noktayı göstermesi açısından önemli. Keppel Tersanesi LNG pazarındaki yoğunluğu artırmak için yeni dizayn ve teknolojiler konusunda çalışacak Gaz Teknoloji Geliştirme (GTD) birimi kurdu.”

Golar LNG CEO’su Garry Smith “Karmaşık dönüşüm projelerinde çok başarılı bir geçmişi olan Keppel ile ilişkilerimizi derinleştirmekten dolayı mutluyuz. Müşterilerimize hızlı ve düşük maliyetli sıvılaştırma çözümleri sunarak doğal gaz varlıklarını geliştirmelerine yardımcı oluyoruz. Keppel geçmişte üç adet LNG gemimizi yüzebilir depolama ve gazlaştırma ünitesi projesini başarıyla tamamladı. Şimdi yüzebilir sıvılaştıma çalışmalarında da bu başarıyı tekrarlamak istiyoruz.”

Bunu Paylaşın