27. Boğaziçi Yüzme Yarışı’nda rüzgâr sürprizi

MDN İstanbul

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından bu yıl 27.si düzenlenen Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı İstanbul Boğazı’nda yapıldı. İstanbul Boğazı’nda yarışlarda genel klasmanda erkeklerde Bertuğ Coşkun, kadınlarda Nilay Erkal birinci oldu.

Anadolu yakasında Kanlıca İskelesi’nden başlayan ve Avrupa yakasında Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı önünde son bulan yaklaşık 6,5 kilometrelik yarış 49 ülkeden 1870 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Rekor katılımın olduğu yarışta 203’ü Türk olmak üzere 460 kadın, 851’i Türk olmak üzere1410 erkek yüzücü kulaç attı. Erkekler genel klasmanda Bertuğ Coşkun 1:01:21’lik derecesiyle yarışı ilk sırada tamamlarken, Emre Öztürk ikinci, İtalyan Claudio Gargaro da üçüncü oldu. Kadınlarda ise Nilay Erkal 1:04:53’lük derecesiyle birinci, Deniz Güngöroğlu ikinci, İngiliz Jessica Wooddisse de üçüncülüğü elde etti.

MarineDeal News gazetesinden Ekrem Şerif Egeli de bu yıl dördüncü kez yarışlara katılarak 1:34:56’lık bir derece elde etti.

Yarışma sonrası yarışlarla ilgili görüşlerine başvurduğumuz sporcular, bu yıl Boğaz’da poyraz olduğundan dolayı parkurun oldukça zorlu olduğunu ifade ettiler. Tersten esen rüzgar yarışmacıları fazlasıyla etkilediği belirtilirken geçen yıllarda birinci olan yarışmacıların ulaştığı 40 dakikanın altındaki derecelerin bu yıl çok uzağında kalındı.

 Walker da Boğaz’ı yüzdü

Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nın onur konuğu İngiliz yüzücü Adam Walker, yarışın başlamasına 10 dakika kala Boğaz’a atlayarak parkuru tamamladı. Yarıştan sonra açıklamalarda bulunan Walker, organizasyona katılmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Harika bir yarıştı. Daha önce 7 okyanusta yarıştım ama burası en iyisiydi” dedi.

Adam Walker, parkurda soğuk akıntıyı bulmaya çalıştığını ancak bunu başaramadığını ve bu nedenle bitiş noktasını biraz kaçırdığını, sonradan dönüş yapmak zorunda kaldığını ifade etti.

Yarışlar sonunda dereceye girenlerin madalya ve ödülleri düzenlenen törenle takdim edildi.

Bunu Paylaşın