2023 hedeflerine katkı için biz de varız

MDN İstanbul

S.S. İstanbul Anadolu Yakası Kumcular Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nin Seçimli Genel Kurulu’nda H. Yaşar Naiboğlu’ya ait liste en çok oyu alarak seçimi kazandı

İstanbul Anadolu Yakası Kumcular Kooperatifi’nin çekişmeli geçen  seçimlerinde iki liste yarıştı. Seçimde Yaşar Naiboğlu’nun listesi 49 oy alırken, Halim Mete’nin listesi 40 oyda kaldı.

İstanbul’un Anadolu yakasında faaliyet gösteren 46 şirketin ortak olduğu ve 92 kişinin üye olarak yer aldığı Kumcular Kooperatifi’nin Genel Kurulu’nda tüm üyeler oylamaya katıldı. Bir üyenin genel kurula katılıp oy kullanmadığı 2 üyenin de vefatından dolayı oy kullamadığı seçimlerde toplam 89 kişi oy kullandı.

Yönetim Kurulu oylamasını 9 oy farkla kazanan Yaşar Naiboğlu’ya ait liste Divan Başkanlığı seçimini de 46’ya karşı 43 oyla kazandı.

Genel Kurul sonrası toplanan yeni yönetim kurulu, üyeleri arasında görev dağılımını gerçekleştirdi. Kumcular Kooperatifi Merkezi’nde yapılan toplantıda H. Yaşar Naiboğlu Yönetim Kurulu Başkanı olurken, İkinci Başkanlığa Ahmet Atasoy, Genel Sekreterliğe İsmail Turan getirildi.

Gerçekleşen seçimli genel kurul ardından açıklamada bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Yaşar Naiboğlu çift liste seçime girdiklerini, bu vesileyle demokratik bir seçim sürecini tüm üyelerle birlik içinde gerçekleştirmelerinin yanı sıra adil bir seçim yaşadıkları için memnuniyetini dile getirdi. Yeni yönetimin plan ve projeleri hakkında konuşan Naiboğlu, “TOBB Başkan Vekili, değerli üyemiz, abimiz Halim Mete ile yarış içinde olmak bizleri onurlandırdı, ancak üyelerimiz değişimin gereğine inanmış olacak ki, bizi yönetime layık gördü. Bu vesileyle bizi destekleyen, desteklemeyen tüm üyelerimize şahsım ve tüm yönetim kurulu üyelerimiz adına teşekkür ediyorum. Şimdi çalışmak zamanıdır, yönetim olarak tabir-i caizse kolları sıvadık. Seçimden yeni çıktığımız için gündemimizde öncelikli olarak; eski yönetimin başlayıp tamamladığı ve de yarım bıraktığı projeler var, incelemelerimizi yapıyoruz. Uzun yıllardır devam eden bir takım idari ve hukuki süreçleri tüm üyelerle birlikte yaşıyoruz. Hem bizim hem ülkemizin maddi ve manevi ciddi kayıpları var. En son yönetimden ayrıldığım 1999 yılından sonra; bu haketmediğimiz karmaşaya çözüm olmak için seçime girip ‘tüm üyelerimize eşit hizmet getirmek için’ Başkanlık görevine talip oldum. Eski yönetim de ciddi bir mücadele verdi, sağ olsunlar, ancak tarz değişikliği yapmanın zamanı gelmiş ki, bizi seçtiler. Yeni yönetim olarak tüm üyelerimiz için adaleti getirmeye geldik diyebiliriz. Bizim mağduriyetimizi önleyecek, hak gaspımızı engelleyecek faaliyetler için buradayız. Kurumsal yapımızı, mali durumumuzu ve 19 yıldır süren iskelelerimizin -bir takım bizim dışımızda gelişen nedenlerle- tamamlanamayışıyla ilgili tüm süreçleri bir bir ele alacağız. Üyelerimiz müsterih olsunlar.

İçimiz rahat, tüm izinlerimiz belgelerimiz tam, incelemelerimiz dediğim gibi devam ediyor. Çok yakında çalışma ve iş planımızı oluşturup gerekli açıklamaları yönetimimizle değerlendirdikten sonra kamuoyuyla da paylaşacağız. Kurulduğumuz 1983 yılından bu yana gerek üyelerimizin gerek Türk halkının, gerek devletimizin, İstanbul’un göbeğinde, hinterlandı en gözde bölgesindeyiz. İstanbul’un ve komşu şehirlerimizin yükünü üzerine alacak bir limana sahibiz ama aşama aşama toplamda 19 yıldır atıl duruyor. Tam donanımlı bir liman haline gelemedi. Hep engeller çıktı. Ülke ekonomisi için büyük kayıptır, yazıktır. Bir düşünsenize 19 yıldır ülke insanının direk ve dolaylı olarak kaybını, yatırımlar yapılacak, işletime alınacak, istihdam sağlanacak, miyonlarca ton yük elleçlenecekti. Geç oldu ama artık güç olmasın. Gayri kanuni bir durumumuz yok, bu nedenle düğmeye bastık harekete geçtik. Rakamsal hedeflerimiz, ilk aşamada 4-6 milyon ton yükü elleçlemek. Parmak iskeleyi hizmete soktuğumuz zaman gümrüksüz saha olarak hizmet verirsek hedefimiz; yıllık 10 milyon ton yükü elleçlemek. Eğer biz bunu 2016’da hayata geçirirsek 7 sene içinde 70 ila 100 milyon ton arası yük elleçleyeceğiz. Hükümetimizin 2023’teki 500 milyon dolarlık ekonomik hedefine biz de gururla katkı sağlamış olacağız. Ülkemizi seviyoruz. Yatırım yapmak için hazır bekliyoruz. Sahibi olduğumuz değerlerimiz var, yasal olarak bize ait ama işletemiyoruz. Ben bunu salt üyelerimizin değil, halkımızın, Türkiye’nin kaybı olarak görüyorum.Bir komşumuz UN Roro, bir komşumuz İstanbul Tersanesi (Askeriye), aynı bölge içindeyiz. Komşularımız çok şükür arı gibi çalışıyor, ülke ekonomisine katkı sağlıyor, biz sağlayamıyoruz. Niye sağlayamıyoruz? İşte bizi derinden üzen nokta budur. Biz hükümetimizin koymuş olduğu ihracat ve kentsel dönüşüm projelerine destek olan bir merciyiz. Bu hedefin içinde olmaya gönüllüyüz, gücümüz de vizyonumuz da var. İskelelerimizi hizmete aldığımızda yanaşacak gemilerin ülke ekonomisine sağlayacağı direk ve dolaylı katmadeğeri bir düşünün. Biz de Asya yakasında milyonlarca tonluk yüke cevap vermiş olacağız. Diğer faaliyet alanımız olan deniz kumculuğu, bugün son standartlara uygun olarak üretiliyor. Elleçliyor, standardize ediyor o şekilde mamül haline getiriyoruz. Sahip olduğumuz beton santrallerimizde tüm üretim, standartlara uygun olarak yapılıyor. Kendi sorumluluklarımız dahilinde, son kullanıcının kötü kullanma ihtimalini veya ihmalini ortadan biz kaldırıyoruz. Sıra limanımızdaki iskelelerimizi hizmete açmaya geldi. Bunu da başaracağız.

46 şirketten oluşan tüm üyelerimizin bir bir yüzünü güldüreceğiz. Maddi kayıplarımızın takipçisi olup hukuki yolda, doğrudan sapmadan gerçekleri ortaya çıkartıp zaten üyelerimize ait olan hakların savunucusu olacağız. Yıllardır, hinterladı ile bölgesel olarak çok ciddi bir önem arzediyor. 2023 yılı hedefimize destek olunmasında gayri kanuni bir durum yoktur. Bu bizim ülke ekonomisine katkımız olacak.”

Yönetim Kurulu Üyeleri

  • Hayri Yaşar Naiboğlu / Başkan
  • Ahmet Atasoy / 2. Başkan
  • İsmail Turan / Genel Sekreter
  • Avni Coşkun / Muhasip
  • Ali İhsan Er / Üye
  • Sabri Kuru / Üye
  • Engin Gürsoy / Üye
  • Salih Ünlü / Üye 

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın