‘Yengeç Tekne’ Koç Müzesi’nde

MDN İstanbul

SONY DSCTürkiye’de ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müze olan Rahmi M. Koç Müzesi, koleksiyonuna çok özel bir yeni objeyi daha ekledi. Riva Olympic Teknesi’nden esinlerek sadece bir tane üretilen Yengeç Motorlu Tekne Rahmi M. Koç Müzesi’nde meraklılarını bekliyor.

14.000 adet değerli objenin sergilendiği Rahmi M. Koç Müzesi’nde, koleksiyona eklenen her yeni obje ile teknolojik başarılarla ilgili bilgi vermenin yanı sıra ziyaretçilerinin yaratıcılık ve zihinsel çarklarının da harekete geçirilmesi hedefleniyor.

Yıllar geçtikçe koleksiyonunu büyüten ve zenginleştiren Rahmi M. Koç Müzesi, ulaşım ve endüstri tarihine ışık tutmaya devam ediyor. Rahmi M. Koç Müzesi, sergi koleksiyonuna 2015 yılı itibariyle Yengeç Motorlu Tekne’yi dahil etti.

1970 yılında ahşap ustası Süleyman Tombaz tarafından sadece bir adet üretilen Yengeç Motorlu Teknesi, Riva Olympic Teknesi’nden esinlenerek yapılmış. 7 metre uzunluğundaki tekne İstinye’deki bir atölyede maun ağacından üretilmiş. Tekne üzerindeki krom aksam ise, İtalya Sarnico Gölü’ndeki İtalyan ustalar tarafından tekneye özel olarak hazırlanmış.

Bunu Paylaşın