DenizBank’ın kârı 939 milyon TL’ye ulaştı

MDN İstanbul

DB_hakan_atesDenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, “Konsolide aktiflere göre Türkiye’nin 5. büyük özel bankası olarak; 758 şubemiz ve 15 bine yakın çalışanımızla 2014 yılında istikrarlı büyümemizi sürdürdük” dedi.

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu’nun 2014 yılında sektör büyümelerinin üzerinde bir performans kaydettiğini belirten Ateş, ”2014 yılı konsolide net kârımız 939 milyon TL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde aktif ve mevduatımızı sektörün üzerinde artırmayı başardık” şeklinde konuştu.

Ateş, DenizBank olarak 2014 yılında konsolide bazda aktiflerimizi yüzde 18 büyüterek 94,4 milyar TL’ye yükselttik. Özkaynaklarımızı da aynı şekilde yüzde 18 büyüterek 7,2 milyar TL’ye çıkardık. Ana fon kaynağı olan mevduatımızı yüzde 24 artırarak 61,8 milyar TL’ye ulaştırdık. Bankamızın sapladığı toplam krediler yüzde 14 artış ile 85,0 milyar TL’ye yükseldi. Ayrıca müşteri sayımız da yıllık yüzde 15 yani 1,1 milyonluk bir artışla 8,2 milyona ulaştı.”

DenizBank’ın güçlü finansal yapısının Sberbank ile daha da güçlendiğini kaydeden Ateş, 2013 yılından bu yana toplam 1,2 milyar ABD Doları sermaye benzeri kredi temin edildiğini ifade ederken, Sberbank’ın bu konuda desteğinin devam ettiğinin altını çizdi.

DenizBank, sektörüne yön veren, inovasyon odaklı yaklaşımı ile dünya çapında prestijli ödüllere layık görülmeye de devam etti. Bu kapsamda, finansal hizmet sektörünün bankacılık yönetimi alanında dünya çapında en saygın kurumlarından ABD merkezli Bank Administration Institute (BAI) ve ABD Bankalar Birliği (ABA) tarafından inovasyon alanında verilen 2014 yılı BAI – Bankacılık İnovasyon Ödülleri’nde büyük bir başarı göstererek, “Dünyanın En Yenilikçi Bankası” ödülüne layık görüldü. 8’i Türkiye’den olmak üzere toplam 105 finansal kuruluşun 220’den fazla proje ile başvuruda bulunduğu yarışmada, Türkiye’yi final sahnesinde temsil eden tek kurum, 3 ayrı kategoride 5 inovasyon projesi ile DenizBank oldu.

Bunu Paylaşın