Toyota tekne üretimine geçti

MDN İstanbul

Toyota, kuruluşundan bu yana odaklandığı otomobillerin ve motorların ardından yeni bir seriye girerek, Ponam-31 adını taşıyan lüks tekne inşa etmeye başladı. Üretiminde alüminyum alaşım kullanılan Ponam-31’de iki adet dört silindirli turbo dizel motor bulunuyor.
Karada giden araçları ile dünya çapında önemli bir pazar payına sahip Toyota, Ponam-31 adını taşıyan lüks teknesini tanıttı. Üretiminde alüminyum alaşımın kullanıldığı Ponam-31, sadece Japonya’da satılacak.
Boyutları çok büyük olmasa da lüks bir kamaraya sahip olan Ponam-31’de beş kişilik oturma alanı bulunuyor. Kamaranın üzerinde yer alan açık kokpitin arka kısmında ise otomobillerde kullanılanları andıran bir spoyler mevcut.
Kabin, gösterişli ve geniş iç mekan oluşturacak şekilde rahat tasarlanmış. Düzen, tek merkez geçiş ile kullanım kolaylığı sağlamış. Bir kanepe ve tezgah gibi parçalar konforu ve kolaylığı artırmak için çeşitli farklı düzenlemelerle döşenebiliyor.
Toyota Ponam 31’de 3.0 litre iki adet dört silindirli turbo dizel motor bulunuyor. Land Cruiser Prado’da ya da diğer bilinen marka Lexus GX 460’ da kullanılan bu motor, yatta kullanılmak üzere denizde kullanıma uygun hale getirilmiş. Teknenin her bir motoru 260 HP güç üretiyor. Toyata’nın yeni sportif gezi teknesinde “Drive Assist” ve “Virtual Anchor System” gibi en son gelişmeler de bulunuyor. Sadece 15 adet üretilecek olan teknenin fiyatı ise 218 bin 215 euro’dan başlıyor.

Bunu Paylaşın