GEMPORT’un yüzde 54 hissesi YILPORT’un oldu!

MDN İstanbul

Türkiye’nin ilk özel limanı olan Türkiye İş Bankası iştiraklerinden Gemport Gemlik Liman ve Depolama İşletmeleri A.Ş.’nin yüzde 54 hissesi, Yıldırım Holding A.Ş.’ye ait Yılport’un oldu. 350-400 milyon dolar değer biçilen hisselerin Oyak Grubu’na bağlı Oyak Yatırım tarafından satılması hakkında anlaşma imzalandığı duyuruldu.
1987 yılında ilk özel sektör limanı olarak kurulan Gemport, 2000 yılından bu yana İş Bankası tarafından işletiliyordu. Toplam 700 bin m² alana yayılan ve 255 bin m² gümrüklü alan üzerinde faaliyet gösteren Gemport, 8 adet rıhtıma yıllık 600 bin teu konteyner elleçleme kapasitesine ve yıllık 450 bin adet araç elleçleme kapasitesini sahip.
Yıldırım Holding mayıs ayında Gemport yakınlarında yeni bir konteyner limanı inşa edeceğini açıklamıştı. Liman inşaatının ilk aşamasının 2013 yılı sonlarında bitmesi ve 200 milyon dolara mal olması bekleniyor.

2011 yılında 1.8 milyar dolarlık yatırım yapan Yıldırım Holding, 2012 yılındaki satın almalar için 1 milyar doların üzerinde kaynak ayırmıştı. Geçtiğimiz günlerde Holding’e bağlı Gebze’deki Yılport Limanı’nı genişletilerek kapasitesinin artırılmasıyla yatırımlarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Holding’in, bir sonraki yatırım hamlesi merakla bekleniyor. Yurtiçi ve yurtdışında birkaç limanla daha görüşmelerine devam ettiği bilinen Yıldırım Holding’in, 2012 yılı bitmeden birkaç satın alma daha yapabileceği konuşuluyor.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın