OOCL ve Long Beach, kargo terminali için 4.6 milyar dolar’a anlaştı

MDN İstanbul

Hong Kong’lu konteyner taşımacılığı devi Orient Overseas Container Line (OOCL) ve ABD’nin büyük kargo limanlarından olan Long Beach Limanı, Kaliforniya eyaletinde yer alan bir kargo depolama tesisinin 40 yıllığına kiralanması konusunda 4.6 milyar dolar değerinde bir sözleşme imzaladı.
Long Beach Limanı Genel Müdürü Ghirstopehr Lytle, sözleşmenin işletmelerinin vizyonunun dünyanın en büyük denizcilik şirketlerinden biri tarafından onaylanması anlamına geldiğini söyledi. “Güney Kaliforniya’da istihdam yaratılması ve bölgeye ekonomik hareketlilik gelmesi için onlarla çalışmayı dört gözle bekliyoruz” diyen Lytle, Long Beach Limanı’ndaki kargo terminalinin en gelişmiş teknolojiyle donatılmasını ve dünyanın en çevre dostu terminallerinden biri haline gelmesini hedeflediklerini belirtti.
Anlaşmaya göre OOCL ve LBTC kargo faaliyetlerini 1,214,057 metrekare büyüklüğünde Middle Harbor adı verilen bir alanda yürütecekler. Middle Harbor’da şu anda iddialı bir yenileme ve genişleme projesi devam ediyor. Kargo terminalinin inşası kademeli olarak gerçekleştirilecek olup, ilk kademenin 2016’da tamamlanması hedefleniyor. İlk safhanın tamamlanmasından sonra OOCL yeni tesisi, LBTC’nin kullanımı için projenin diğer safhalarının inşası devam edecek.
Kargo terminalinin 2020 yılına kadar bölgede 14 bin kişi için kalıcı istihdam yaratması bekleniyor. Projenin tam anlamıyla tamamlanması 2021’de gerçekleşecek. Proje tamamlandığında, kargo terminali tümüyle otomatik olarak işletilecek ve 3.1 Mteu’luk bir kapasiteye sahip olacak. Long Beach Limanı, projeye 1.2 milyar lira yatırım yaptı. OOCL ve LBCT ise kargo taşıma ekipmanı için 500 milyon dolar’lık yatırım yapacak. 1986’dan beri Long Beach Limanı’nda operasyonlarını sürdüren LBCT’nin taşınacağı yeni tesis, şirketin şu an kullandığı alanın yaklaşık üç katı olacak. Projede daha önce var olan E ve F adlı kargo iskeleleri geliştirilecek ve tek bir terminal olacak şekilde birleştirilecek. Limanda şu an 10 iskele hizmet veriyor. 2011 yılında limana 6 milyon konteyner teslim edildi.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın