M/T Tana denize indirildi

MDN İstanbul

Kaptanoğlu Holding’e ait Desan Tersanesi’nde inşa edilen 6 bin 500 dwt’lik M/T Tana isimli kimyasal tanker, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç’in de katıldığı törenle denize indirildi.
Törende konuşma yapan Desan Tersanesi Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Divan, Lazca “Işık” anlamına gelen “Tana” adlı kimyasal tankerin kendi holdingleri için inşa edilen serinin sonuncusu olduğunu ve yıllar önce bu tankerlerin ilkinin de yine bu tersanede inşa edildiğini belirtti. Türk denizcilik sektörünün gemi inşa sanayinde ciddi bir aşama kaydetmenin onurunu yaşadığını söyleyen Divan, “Tuzla Özel Sektör Tersaneler Bölgesi’nde dünyanın en güzel gemilerini inşa ettik ve ediyoruz. Ufak tefek sıkıntılarımız olabilir fakat biz Türk milleti olarak geleceğe umutla bakıyoruz ve daha başarılı günlere ulaşacağımızı biliyoruz” dedi.
Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş da geçtiğimiz günlerde aramızdan ayrılan GİSBİR Başkanı Murat Bayrak’ın ailesine başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, sözlerini “Bugün mutlu bir gündeyiz. Hep kullandığımız tabiri burada yinelemek istiyorum: Bir nikâh törenindeyiz, gemimiz denize inecek, hepimiz de buna şahitlik edeceğiz. İnşallah yeni yönetim, sektörümüze hizmetini yine tüm hızıyla sürdürecektir” diyerek tamamladı.

31 gemi için belge alındı
Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu ise yaptığı konuşmasında, 2008’in ikinci yarısında yaşanan finans krizinden dolayı denizcilik sektörünün olumsuz etkilendiğine değinerek “İnşallah bu krizi yakın zamanda atlatırız ve sektörümüz eski parlak günlerine geri döner” temennisinde bulundu. Bakanlar Kurulu’nun 2010/406 sayılı Kredi Garanti Kurumları’na sağlanacak Hazine desteği kapsamında 10 adet gemi inşa faaliyeti, 13 adet gemi işletmecisi olmak üzere toplam 23 firmanın 31 gemi için yararlanıcı faaliyet belgesi aldığını ve böylece yarım kalan gemilerin kızakta kalmamasının sağlandığını ifade eden
Naiboğlu, Türk gemi inşa sektörünün, yurttaki tüm tersaneleri ile Kuzey Avrupa gibi denizcilikte isim yapmış ülkelere gemi yapıp ihraç ederek kendini ispat etmiş bir sanayi olduğunu belirterek, “Kaptanoğlu Holding ve Desan Tersanesi sahip ve çalışanlarına, geminin yapımında emeği geçen işçi ve mühendislere teşekkür ediyorum. Allah selamet versin” dedi.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın