Rus kaptanın adı verildi

MDN İstanbul

Sanmar Denizcilik’in bu yıl altıncı römorkör ihracatı Rusya’ya gerçekleştirildi

Sanmar Denizcilik tarafından Rusya’da yerleşik Sovcomflot firmasına ihraç için inşa edilen Ulupınar V römorkörünün isim ve bayrak değiştirme töreni 30 Temmuz 2009’da Tuzla Gisaş Rıhtım’da gerçekleştirildi.
Ünlü Rus kaptanlarından Aleksey Reutov’un adı verilen Ulupınar V, Sanmar Denizcilik’in bu sene teslim ettiği altıncı yeni inşa römorkörü olma özelliği taşıyor. Firma, 2009 yılı içinde 3 tanesi Rusya’ya olmak üzere Dominique Cumhuriyeti, Almanya ve İtalya’ya birer tane römorkör ihraç etti. 14 Ağustos tarihinde Almanya’ya teslim edeceği ikinci römorkörle toplamda 7 römorkör ihraç eden Sanmar Denizcilik sene sonuna kadar kontratı yapılmış farklı tiplerde 6 römorkör daha teslim edecek.
Devir teslim töreninde konuşan Sanmar Denizcilik Yönetim Kurulu Üyesi Cem Seven, “Bu römorkör Rusya’nın en büyük tankerlere sahip şirketine entegre olacak ve adını aldığı kaptanın liman şefliği yaptığı Murmansk limanında çalışacaktır. Önde gelen klas şirketleri tarafından onaylanmış ve  yüksek teknoloji manevra kabiliyetli Azimuth iticili olan bu römorkör, tüm ulusal ve uluslararası güvenlik ve ekoloji standartlarını karşılıyor. Römorkör,  Rusya Denizciliğine kayıt olacak ve Rusya Federasyonu bayrağı taşıyacak” dedi. Cem Seven ayrıca geçtiğimiz ay Arpaş’a teslim ettikleri römorkörle birlikte ülke ekonomisine önemli oranda katma değer ve istihdam sağladıklarını belirtti. Sene sonuna kadar Dubai, Dominik Cumhuriyeti ve Norveç’te yerleşik şirketlere altı römorkör daha teslim edeceklerini söyleyen Seven, Murmansk kentinde liman operasyonlarında kullanılacak ve 45 ton çekme gücüne sahip Kapitan Reutov’un standart donanımının yanısıra değişken hava şartlarına göre üretildiğini dile getirdi.

Soğuk havaya ayarlandı
Kazan sistemi eklenerek Rusya’nın soğuk hava şartlarına uygun hale getirilen yeni römorkör bünyesindeki ısı kaybını minimuma indirmek için açık olan her alan izolasyon malzemeleri ile kaplandı. Kıç güverteye gerekli koşullarda konteyner taşıması için flush ayaklar monte edildi. Yangınla mücadele için monitör sayısı ikiye çıkarıldı. Açık hava şartlarına maruz kalan elektronik cihazlara özel ısıtıcılar monte edildi. İçme suyu tankı, özel olarak imal edilmiş ısıtıcılarla hava sıcaklığından etkilenmeksizin sürekli 15 derece olacak şekilde ayarlandı. Kaptan Reutov, ASD sevk sistemi ile donatılmıfl olup çok hassas manevra kabiliyetine sahip.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın