H&A Marine ile teknelerde bahar ferahlığı…

MDN İstanbul

‘’Açık Denizde Ev Konforu’’ mottosuyla tekne iç dekorasyonunda sağlıklı ve kaliteli ürünler sunma hedefiyle yola çıkan H&A Marine, kişiye özel tasarımlarıyla son kullanıcıya dekoratif yenilikler sunuyor. Tekstil sektöründe dış ticaret uzmanı olarak çalıştığı döneme ait tecrübeleri ve Mega Yat sektöründe tekne üretimi yapan eşi Hüseyin Mengi’nin desteğiyle kadın girişimci olarak sektöre giriş yapan H&A Marine Kurucu Genel Müdürü Azize Mengi, Sakarya Üniversitesi İngilizce-Almanca Mütercim Tercümanlık ve Maltepe Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans mezunu bir denizci kadın girişimci.

‘’Çevremizden ve Mengi Yay Yatçılık müşterilerinden aldığımız geri bildirimler neticesinde tekne iç dekorasyonu ile ilgili; yüksek fiyat, ürün çeşitliliğinde kısıtlılık ve kalite gibi konularda sıkıntılar yaşandığını tespit ettik. Uzun süre tekstilde yönetici olarak çalışmış ve bu konuda yeterli alt yapıya sahip olmanın verdiği avantajla tekne dekorasyonuna yönelmenin doğru olacağını düşündüm. Amacımız müşterilerimize açık denizde evlerindeki konforu yaşatabilmek.’’ diyen Azize Mengi, kaliteye son derece önem verdiklerini ve kendi ailesinin kullanamayacağı ürünleri müşterilerine sunamayacağının altını çiziyor.

Özellikle tekstil ürünlerinde yüzde 100 pamuk kullanmayı tercih ettiklerini dile getiren Azize Mengi, “Lüks teknelerin nevresim, havlu, tabak, bardak ve çatal kaşık takımları da aynı ölçüde lüks olmalı. Piyasa standartlarındaki ürünleri bu sektörde müşteriye sunmayı uygun görmüyoruz. Ürettiğimiz tabak, bardak ve çatal kaşık takımları özel desen ve işlemeleriyle sadece o tekneye özel butik üretiliyor. Tekstil konusunda ise firmamızın belirlediği kalite standartlarında sadece bizim müşterilerimiz için hazırlanan yerli üretim ürünler tercih ediyoruz.’’ diyor. Tekstil ürünlerinde çeşitli aldatmacaların olabileceğine dikkat çeken Mengi, “Kullanılan hammadde yüzde 100 pamuk olsa da maalesef tel sayısında aldatmacalar olabiliyor, inç kareye düşen tel sayısı, metre kareye düşen tel sayısı gibi gösterilebiliyor. Tüketiciler detayları bilmek zorunda olmadıkları gibi, ilk etapta yanıltmacalara inanabiliyorlar da. Yine havlularda, yıkanmamış ürüne ilk dokunduğunuzda hissettiğiniz yumuşaklık aldatıcı olabilir. 5 yıkama dayanacak, muhteşem yumuşaklık boyahanelerde kimyasallarla verilebiliyor. Maalesef 5 yıkama sonrasında ilk halinden eser kalmayan havlularla karşılaşılabiliyor. Müşterilerimizin memnuniyetini ve güvenini kazanmak ve bu anlayışı sürdürülebilir kılmak bizim için çok önemli. H&A Marine ürünlerinin yüzde 100 pamuktan üretildiğini belgeleyen sertifikalara sahibiz, su emiciliğini kaybetmeyecek ürünler tasarlıyoruz. Aynı zamanda talebe göre nakış, desen kullanıcının ürününü özel kılıyor,” dedi.

Bunu Paylaşın