TURSSA’dan yeni dönem için iki proje

MDN İstanbul

Gemi Tedarikçileri Derneği (TURSSA) 6’ncı Olağan Genel Kurul Toplantısı 16 Aralık 2017 tarihinde Hilton Bosphorus Otel’de gerçekleştirildi. TURSSA üyelerinin geniş katılım gösterdiği genel kurulda Yorgo Saris yeniden başkan seçildi. Toplantıda ayrıca, Divan Başkanlığı’na Recep Düzgit, Divan Heyeti’ne ise Aygün Özgen ve Ali Kayalı seçildiler.

Yorgo Saris açılış konuşmasında 2014 senesinde yeniden devraldığı başkanlık sürecinde liyakat ilkeleri temelinde oluşturulmuş açık, saydam ve demokratik bir yol izlediklerini belirterek, “Kararlar alınırken gerek asil üyeler gerekse yedek üyelerin de görüşlerini alıyor, şeffaf bir yönetim uyguluyoruz. Dernek bilinci ile ortak menfaatler için hareket etmek tüm üyelerimizin asli görevidir.” dedi. Saris ayrıca, “Uluslararası Gemi Tedarikçileri ve Hizmet Derneği (ISSA) kuruluş tarihinden bu yana her sene denizciliğin yoğun olduğu ülkelerde bir fuar ve konferans organizasyonu yapıyor. 2018 yılında ISSA’nın 63’üncü Konferans organizasyonu, TURSSA üyelerini ve ülkemizin denizcilik camiasını tanıtmak amacı ile İstanbul’da düzenlenecek.” diyerek, ISSA konferansını da duyurdu.

Konuşmasında yeni dönem için iki projeleri olduğuna da değinen Saris, ilk projelerinin gemi tedarik sektörünün kriterlerini belirlemek olduğuna işaret etti. Gümrük Birliği kapsamında AB ile uyum sağlama ve sektörde faaliyet gösterecek şirketlerle, kişilerin niteliklerini belirleme konularında dernekçe etkin bir rol üstleneceklerine dikkat çeken Saris, bu proje bazında gümrük mevzuatında değişiklik yaptırmaya çalıştıklarını belirtti. Saris ikinci projelerininse tarım ürünleri için Destekleme Fiyat İstikrar Priminden yararlanmak adına, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı ve İhracatçı Birlikleri nezdinde yapılan çalışmaları yeniden canlandırarak neticeye ulaşmak olduğunu belirtti.

Son üç yılın bilanço ve gelir tablosu hesaplarının incelendiği toplantıda, Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu da ibra edildi. Dernek tüzük tadilinin ve yeni dönem bütçesinin de oy birliğiyle kabul edildiği genel kurul toplantısının sonunda, Yönetim Kurulu ve yedek üyeleri için seçim yapıldı. Yapılan seçim sonucunda 2018-2021 dönemi Yönetim Kurulu şu şekilde belirlendi:

Yönetim Kurulu Asil

  • Yorgo Saris
  • Zihni Memişoğlu
  • Osman Bilgin
  • Hakan Doğan Kayalı
  • Zübeyir Şimşek

Yönetim Kurulu Yedek

  • Erol Ceylan
  • Yılmaz Onur
  • İsmail Koray
  • A. Özer Beninger
  • Murat Guci Geçgil

Olağan Genel Kurul Toplantısına müteakip yapılan ilk Yönetim Kurulu Toplantısında; Yönetim Kurulu Başkanlığına Yorgo Saris, Başkan Yardımcılığına Zihni Memişoğlu, Genel Sekreterliğe Osman Bilgin, Saymanlığa Hakan Kayalı, Asil üyeliğe ise Zübeyir Şimşek atandı.

Bunu Paylaşın