4’üncü Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası Yarışları için geri sayım başladı

MDN İstanbul

Türkiye Yelken Federasyonu’nun himayesinde, İstanbul Yelken Kulübü’nün işbirliği ile Türkiye’de kadınlara yönelik ilk ulusal yelken yarışı olma özelliği taşıyan “Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası” bu yıl 4’üncü kez düzenleniyor. 6 Eylül Cuma günü İstanbul Caddebostan – Adalar parkurunda gerçekleştirilecek ve 3 gün sürecek olan Kupa’da, toplam 6 yarış yapılacak.

Başlangıcından bu yana büyük ilgi gören “Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası” ile kadınların yelken sporuna ilgisinin artırılması, ülkemizdeki kadın yelkenciliğinin desteklenmesi, yeni sporcular yetişmesine fırsat sağlanması, kadın yelkencilerin motive edilmesi ve elde edilen gelirle kadınlara yönelik sosyal sorumluluk çalışmaları gerçekleştiren sivil toplum kuruluşlarına katkı sağlanması hedefleniyor.

Kupa’ya, kadın yelken takımı olan kurumlar direkt katılabiliyor. Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’na katılacak kurumun, hazır kadın yelken takımı olması gerekmiyor. Kupa’da yarışmak isteyen kurumların ilgili çalışanlarına, uzman yelken eğitim okulları tarafından minimum 16 saatlik yelken eğitimi verilerek, kurumsal takım oluşturulmasına destek veriliyor. 4’üncü Deniz Kızı Ulusal Kadın Yelken Kupası’na bireysel yelkenciler de katılabiliyor. Kendi aralarında en az 5 kişilik kadın yelken ekibi oluşturan sporcular Kupa’da yarışabiliyor.

Kupa, 8 Eylül Pazar günü düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

Bunu Paylaşın