19 Mayıs, 100’üncü yılında Piri Reis Üniversitesi’nde kutlandı

MDN İstanbul

İMEAK Deniz Ticaret Odası ve Piri Reis Üniversitesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla Piri Reis Üniversitesi’nde bir tören düzenledi.

Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Metin Kalkavan’ın açış konuşmalarının ardından; Gazeteci Yazar Sunay Akın 19 Mayıs ile ilgili kısa bir gösteriyle genç denizcilerle buluştu. Sunay Akın’ın ardından Gazeteci Abbas Güçlü, konuğu Mustafa Kemal Ulusu ile ‘‘19 Mayıs’a Genç Bakış’’ başlığı altında bir sohbet gerçekleştirdi.

Açış konuşmasında söz alan Kıran, “Anadolu’da yeni Türk devletinin temellerinin atıldığı ve Cumhuriyet’in başlangıcı olarak kabul edilen 19 Mayıs 1919 şanlı tarihimizde önemle düşünülmesi gereken günlerin en başında gelir. 19 Mayıs, gençlerimiz ve geleceğimiz demektir. Türk gençliği; istiklalimiz ve cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri, bugünümüz ve yarınımızın güvencesidir,” şeklinde konuştu.

Piri Reis Mütevelli Heyet Başkanı Metin Kalkavan ise 19 Mayıs’ın denizciler için ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getirerek, “Çocuklarımıza 19 Mayıs’ı iyi anlatmalıyız. Esasında bu mücadele, bir var olma mücadelesidir. Atatürk’ü iyi anlayabilmek lazım,” dedi.

Bunu Paylaşın